Автобус, превозвал работници, при с. Литаково, Ботевградско, се блъсна челно в джип и в резултат трима души загинаха. Автобусът е връщал работниците от нощна смяна от заводите в Ботевград.

Двама млади мъже, пътуващи в джипа са загинали на място. Трима са ранените от автобуса. Тежко е състоянието на водача на автобуса. Една от пострадалите е жена с травма на главата. Другите хора от автобуса са прегледани на място. По първоначална информация най-вероятно джипът е изпреварвал.

Трима пострадали от катастрофата до Лютаково са приети в СО на УМБАЛ “Св. Анна”-София АД. Две жени на 54 г. и мъж на 64 г., който е и шофьор на катастрофиралия автобус. Едната от пострадалите жени, която бе в много тежко състояние, с нестабилна хемодинамика, също почина.

Другите двама са без пряка опасност за живота.

Към 11 ч. пожарникарите разрязаха ламарините на джипа и извадиха телата на двете загинали момчета.

Временно движението по път III-161 Ботевград – Литаково е ограничено поради катастрофата. Шофьорите на МПС до 4.5 т да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по следния обходен маршрут: път I-1 – Люти дол – път III-161 – Ребърково и обратно, призовават от АПИ. Обходният маршрут за МПС над 4.5 тона е: Ботевград – София – Нови Искър – Своге – Мездра и обратно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!