Актьорът от австрийски произход и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер възнамерява да се кандидатира за Сената на САЩ съобщава в. „Политико”.

Изданието посочва, че според негови източници, свързани с Републиканската партия в Калифорния, Шварценегер може да се опита да стане американски законодател през 2018.

Актьорът е поддръжник на Републиканската партия, но може да се кандидатира като независим.

Името на актьора наскоро беше замесено в нов скандал. Шварценегер и президентът на САЩ Доналд Тръмп се скараха през медиите.

Бившият губернатор на Калифорния седна в стола на вече новия държавен глава в шоуто „Стажантът”, прочуто с фразата „Ти си уволнен”. Четиринадесет години, Тръмп беше този, който уволняваше звездните стажанти, но след победата на изборите, отстъпи тази роля на Шварценегер.

Преди дни, американският актьор заяви, че напуска риалити предаването „Стажантът”, защото Доналд Тръмп продължава да участва в него.

В продължение на 14 години, Тръмп беше в основата на шоуто, където се прочу и с фразата „Ти си уволнен“. След като се включи в надпреварата за Белия Дом, милиардерът беше заменен от Шварценегер. Тръмп обаче е останал изпълнителен продуцент на „Стажантът“.

Типично в свой стил, Доналд Тръмп отговори в „Туитър”. Той написа:

„Арнолд Шварценегер не напуска доброволно „Стажантът“, а бе уволнен заради слабия зрителски интерес към шоуто, при това не от мен. Тъжен край за едно известно шоу.”

Шварценегер и американският президент многократно са си разменяли остри реплики в „Туитър”. Въпреки, че е републиканец, актьорът категорично отказа да гласува за Тръмп по време на изборите.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук