ГЕРБ се готви и за варианта изцяло мажоритарен вот. Това обяви на пресконференция лидерът на партията Бойко Борисов. По думите му това зависи от решението на съда за проведения национален референдум.

„Ако го признае за задължителен, означава да се събере НС, да гласува промените в Изборния кодекс и да се разпусне за парламентарни избори по новите правила”, обясни бившият премиер.

Според Борисов трябва да се произведат машини за гласуване, „защото явно често ще бъдат използвани, а наемът е чудовищна загуба за България”.

Пред медиите той за пореден път подчерта, че не се страхува от проверки и те само го радват. Борисов обаче е убеден, че в момента се правят опити „да хвърлят чудовищни кражби върху ГЕРБ”.

„Всеки ден срещаме агресия срещу нас”, каза още лидерът на партията.

„Искам да кажа на моите опоненти – времето на моята толерантност приключи”, заяви Борисов. По думите му фалшивите новини, които се правят и манипулират, няма да се оставят вече без отговор.

На фона на развихрените социални обещания на БСП във всички посоки, съчетани със заявка за държавно субсидиране на производители и рестарт на провалени руски енергийни проекти, ГЕРБ предлага надграждане при наличните възможности на бюджета и икономиката. Досегашният министър-председател обеща ръст на минималната и средната работна заплата, икономически растеж и запазване на плоския данък.

Според бившия финансов министър Владислав Горанов за управленски мандат на ГЕРБ минималната работна заплата може да стане 650 лв., а средната 1500 лв.

Бойко Борисов коментира и ветото върху Закона за концесиите, което президентът Румен Радев наложи вчера. Според бившия премиер с това действие президентът е убил закона.

Според Томислав Дончев ветото е грешка, защото законът транспонира европейското законодателство, но и е по-добър от стария.

„България няма голям проект в инфраструктурата, осъществен на базата на публично–частно партньорство. Този закон не се харесва на хората, които не са чели нито него, нито предишния закон”, каза още Дончев.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук