Германия е изразходвала 21,7 млрд. евро за справяне с бежанската криза през изминалата 2016г. Това става ясно от публикуван финансов отчет на правителството. Очаква се през тази година да бъдат изразходвани още 7 млрд. евро за разрешаване на проблемите с мигрантите. Повечето от парите са разпределени между различните общини, а мерките за интегриране на бежанците получават 2,1 млрд. евро.

От доклада става ясно още, че населението на Германия  е нараснало с близо 600,000 души само в рамките на година. Така то вече достига рекордните 82,8 млн. души. Федералната статистическа служба обяви, че това се дължи на мигрантите, които са пристигнали в страната. Освен големият брой бежанци от Близкия изток и Африка, Германия привлича и редица имигранти от европейски държави като Гърция и Испания, пише „Ройтерс”.

Статистическата служба обяви още демографски данни:  за 2016г. броят на починалите е превишил този на новородените с между 150 000 и 190 000. Ройтерс посочва още, че началото на мрачната тенденция в Германия е поставено още през 1972 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук