Спецчасти за борба с безредиците на гръцката полиция блокира изхода на Серес в посока ГКПП „Промахон-Кулата“, за да не тръгнат тракторите на протестиращите гръцки фермери към граничния пункт.

Два автобуса и коли на полицията блокираха в 11.40 ч. днес всеки изход на пътя Серес-Солун в посока България. Гръцките фермери заявиха вчера, че искат да оставят тракторите си на ГКПП „Промахон“, но без да блокират границата. Земеделската техника на фермерите е на изхода на Серес в посока Солун. Блокадата им трябваше да се осъществи по обяд днес.

Изпреварващо полицията блокира изходите на града в посока България, спецчастите са оборудвани с щитове и каски. Всички подстъпи на магистралата в посока българската граница са блокирани от полицейски патрулки, за да не тръгнат трактори от селата между Серес и българската граница.

Пътуващите от Култа в посока Серес преди града се отбиват, блокиралите тракторите на гръцките фермери полицаи, на практика препятстват движението на леки и товарни автомобили в посока гръцкия град, както и към Солун и Атина.

Вчера гръцките фермери към 16 ч. блокираха също изхода на Серес в посока Солун и Атина.

Така засега гръцките власти, за разлика от миналата година по това време, няма да позволят протестиращите фермери да тръгнат и блокират отново ГКПП „Кулата-Промахон”. Според наши шофьори, трактори на фермерите са тръгнали по обходни пътища от Ираклица към нашата граница.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук