Партията на Лютви Местан – ДОСТ и Народна партия „Свобода и достойнство” (НПСД) с лидер Орхан Исмаилов образуват коалиция „Обединение ДОСТ” и ще се явят заедно на парламентарните избори през март, предаде БТА.

„Национална задача и мисия на обединението е европейска демокрация без сараи”, посочи Местан. Според него, коалицията е носител на модерен граждански патриотизъм. Той добави, че ще ДОСТ и НПСД ще работят за активен стратегически диалог между България и Турция.

„Турция не може да е в образа на исторически архевраг на България, защото освен стратегически партньор в НАТО, тя е и стратегически ресурс за развитието на България”, коментира Лютви Местан.

„Нашето послание е в думата обединение”, каза от своя страна Орхан Исмаилов. По думите му коалицията е създадена на базата на принципи и по силата на желанието на структурите на двете партии по места. Той заяви, че в следващия парламент ще си сътрудничат с десните партии.

„Бихме дали подкрепа на политически сили, управленски формати, които ще изведат като принцип на принципите България да остане член на ЕС и НАТО”, каза още Местан.

По думите му през годините ДПС се е превърнала в образувание, заслужило метафората „сараи“.

„Днес това образувание разяжда демократичната тъкан на българското общество“, отбеляза лидерът на ДОСТ.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук