Мечтали ли сте си някога да притежавате собствен замък? Е, вече имате този шанс, стига да разполагате с достатъчно пари в банковата си сметка. Известният замък Торнбъри, който някога е бил дом на Хенри VIII и втората му съпруга Ан Болейн ще се сдобие с нов собственик срещу сумата от за 9.7 млн. Евро.

Разположен в края на Торнбъри, град в Глостършир, замъкът в стил Тюдор днес е луксозен хотел. Той разполага с 28 самостоятелни стаи, ресторант, частни съоръжения за хранене и специално пространство за конференции и събития. Внушителното имение се намира в девствен район, с лозе и собствена градина. В първокласната обстановка на замъка са отсядали редица крале и кралици, а ред благородници и високопоставени личности са намерили дамата на сърцето си в красивите градини на двореца, прецизно аранжирани с цветни лехи и живи плетове.

Замъкът е построен по време на управлението на Хенри VIII от Едуард Стафорд, херцог на Бъкингам. Имотът е придобит от краля, след като благородникът е арестуван за държавна измяна и екзекутиран. След смъртта на дъщерята на Хенри – Мери I, замъкът е върнат на наследниците на Стафорд.

Хенри VIII е крал на Англия в периода от 22 април 1509 г. до 28 януари 1547г., син и наследник на крал Хенри VII. Той е вторият крал от династията Тюдор и един от най-ярките представители на английския абсолютизъм.

luxury-family-hotels-thornbury-castle-gloucestershire-hotel-7 dsc_0505a

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук