Мел Гибсън ще участва в два филма, свързани с българската история – за цар Калоян и за княз Борис I. Слуховете за това частично потвърди актьорът Христо Живков. В интервю за „24 часа“ той заяви, че знае новините от личен разговор с продуцентката на проекта.

„Тъй като не знаех за тези неща от него самия, ѝ казах, че е страхотно”, обясни Живков.

„Тя ми отговори: „Ти имаш доста сериозна роля във филма за Борис, но не съм ти казала, защото исках да изчакам да мине малко време. Ти съгласен ли си с такова нещо?”. Да, отговорих. Тя ми обясни, че в момента работят за финансирането. Това е разговор от миналата година по това време, оттогава не сме го обсъждали”, каза още актьорът.

Миналата година стана ясно, че  Живков ще има важна роля и в предстоящия филм на Мел Гибсън – продължението на „Страстите Христови“.

Българинът отново ще се превъплъти в апостол Йоан, както и в оригиналната продукция от 2004-а.

Актьорът разказа, че се е виждал с Мел Гибсън през годините – включително и в Бояна, когато там били снимките на „Непобедимите“. Описа го като „много специален, най-енергичната фигура и човек, когото познавам“, „истинска експлозия, заряд“ и „сърцат, голям човек“.

Христо Живков заяви, че българската му националност му е пречила да се развива в чужбина.

„Аз съм давал, но на мен ми е взимано. Паспортът ми винаги е бил средство за омаловажаване. Било ми е обидно през годините образовани хора, западноевропейци, да ме питат как е времето в Букурещ. Това се е случвало многократно, и то с хора, които са в центъра на Европа и би трябвало да са запознати с географията на 1000 км от тях. Между София и Букурещ има огромна разлика. Винаги с усмивка съм подхождал към всичко това. Даже е имало тенденция едни и същи хора месец по-късно, след мое връщане на терен да ме питат пак за Букурещ и аз да не мога да повярвам. Виждам, че става дума за характерово изменение, а не само за липса на географски познания”, коментира актьорът.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук