За ремонта на столичния булевард „Дондуков“ има разработени три варианта, които се различават по настилката. Жителите на града могат да изразят своята позиция през сайта на Столичната община, като гласуват в анкета. Това каза пред БНТ заместник-кметът на София по транспорта Евгени Крусев.

Очаква се в рамките на месец да бъде избран окончателният вариант както за настилка, така и за самата организация на движение по булеварда. За момента около 48-49% от гласувалите в анкетата на сайта са предпочели асфалтова настилка. Плановете за ремонт на една от най-натоварените пътни артерии, която минава през центъра на столицата, предвиждат нови пътни платна, тротоари, и трамвайни релси, а още – подмяна на канализационни колектори. Планира се и велосипедна алея, отделена от пешеходното движение и останалия трафик.

Обсъжда се и предложението ремонтирания бул. „Дондуков“ да е еднопосочен между бул. „Васил Левски“ и Министерския съвет, като посоката е западна – към „Люлин“. В посока към Софийския университет движението ще се извършва по бул. „Цар Освоботидел“. Идеята за еднопосочност на булеварда се е появила с цел маналяване на трафика в центъра на града и повишаване на пропускливостта на уличната мрежа. Очаква се това да доведе и до по-малко вредните газове от автомобилите.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук