Неофициалната биография за новия държавен глава ще бъде представена днес. „Румен Радев. Петият президент” е написана без негово съдействие. Това каза пред Нова телевизия единият от авторите на книгата, политическият репортер от в. „24 часа“ Лиляна Клисурова. Тя, заедно с колега си Любомир Денов, военен репортер за същата медия, мотивираха решението да напишат книгата така:

„Забелязахме, че материалите за Румен Радев се четат с голям интерес, но всъщност много малко се знае за него. Събрахме всичко, което е излизало за него. Дадохме знак на екипа му, ако той иска да се включи в написването, но те отказаха.”

Сред любопитните неща в книгата е една от детските мечти на Румен Радев.

„Много малко хора знаят, че той е искал да стане мандраджия. В селото му имало мандра, а собственикът бил много добродушен. Радев, заедно с приятелите си, често ходили да гледат как се прави сиренето. В едно интервю, новият президент казва, че за него това е било магия. Затова искал да работи в мандра”, каза Лиляна Клисурова. По думите й, една книга променила изцяло живота на Радев.

„На рафта на една пътуваща книжарница, той видял книгата „33 стъпала към небето” на Анатолий Маркуша. Изтичал вкъщи, за да вземе пари, купил книгата, изчел я на един дъх и това променило тотално живота му”, обясни журналистът.

Любомир Денов каза от своя страна, че по време на полет над Черно море, Румен Радев бил на косъм да катапултира. „Единствено самообладанието му го е спасило”, коментира авторът на книгата. Той допълни, че в авиационните среди, новият президент Румен Радев е известен като бунтаря на ВВС.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук