Апелативният съд ще заседава днес по обжалване на решението на Пловдивския окръжен съд от 16 януари 2017 г. за отстраняване от работа на кмета на града Иван Тотев, след като му беше повдигнато обвинение в длъжностно престъпление.

Окръжният съд взе решението Иван Тотев да бъде отстранен, защото счете за основателни твърденията на прокурорите от Софийска градска прокуратура и не взе под внимание доказателствата, представени от защитата на обвиняемия.

Иван Тотев е обвинен за извършено престъпление по служба при провеждането на обществената поръчка за строежа на зоологическата градина, от което са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 млн. лв. Според обвинението той възложил изпълнението на проекта на определана фирма без да провежда обществена поръчка.

Впоследствие му беше повдигнато и второ обвинение за строежа на спортна зала «Колодрума», при който общитната била ощетена със 7.7 млн. лв.

Ако Апелативният съд остави решението в сила, Общинският съвет на Пловдив ще трябва назначи временно изпълняващ длъжността на мястото на Тотев. Отстранеият кмет е в отпуск до 15-ти февруари, като неговата работа е поел заместникът му Розалин Петков.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук