Край на заложническата драма на летището в Малта. Двамата похитители на либийския самолет, принудително приземен в Малта, са го напуснали и всички пътници са освободени. Това съобщи в Туитър малтийският премиер Джоузеф Мускат.

„Похитителите се предадоха, (бяха – бел. ред.) претърсени и арестувани“, заяви той.

В същото време либийският външен министър Тахер Сиала заяви, че двамата мъже, които са поддръжници на убития диктатор Муамар Кадафи, са поискали политическо убежище от Малта, както и освобождаването на сина на Кадафи  Сейф ал Ислам от затвора. Сиала, който е част от международно признатото Правителство на националното съгласие, посочи още, че двамата искат да създадат партия в подкрепа на идеите на Кадафи.

Междувременно Сейф ал Ислам отрече да има каквато и да е било връзка с отвличането на самолета, съобщи либийската информационна агенция „Африкагейт нюз“. Според източници на военните сили в град Зинтан синът на диктатора „няма никакво отношение към отвличането на самолета и отхвърля всякакви терористични операции“.

По-рано днес либийски самолет със 118 души на борда, който е извършвал вътрешен полет между градовете Саба за Триполи, бе похитен от двама либийски граждани.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук