Над 100 000 американски визи са били анулирани след имиграционния указ на президента Доналд Тръмп, с който бе ограничено влизането в страната на граждани на седем мюсюлмански държави. Информацията идва от вестник „Вашингтон пост“. Изданието твърди, че тази броят е потвърден  от американски прокурор по време на  съдебно изслушване в съда на щата Вирджиния. Там се е гледало делото на двама братя от Йемен, на които им е отказано да влязат на американска територия след кацането им на летище „Дълес“. Двамата са били принудени  да се върнат обратно в Етиопия.

Само преди седмица новият американски президент Доналт Тръмп подписа редица укази относно имиграционната политика на страната. Той нареди на Държавния департамент и Министерството на националната сигурност да спрат за 120 дни действието на програмата за прием на бежанци в САЩ. Влизането на бежанци от Сирия е прекратено за неопределено време. В рамките на 90 дни е ограничено и влизането в САЩ на граждани на Ирак, Йемен, Либия, Сомалия, Иран и Судан.

В същото време Иран отговори на Тръмп, предаде „Асошиейтед прес”. Страната забрани на борци от САЩ да участват в международен турнир, който ще се състои на 16-и и 17-и февруари в западния ирански град Керманшах.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук