Регистрацията на новата партия „Да, България“ на Христо Иванов бе блокирана от три жалби, внесени в последния момент преди изтичане на крайния срок за обжалване.

„Става дума за фалшификат и опит да ни спрат да се явим на изборите. Хората, подали жалби срещу нас, са несъществуващи”, каза пред Нова телевизия Иво Мирчев, член на изпълнителния съвет на „Да, България”.

„Не знаем кой седи зад тази атака. Очевидно сме неудобни. Това е опит да бъдем спрени. Но няма как да се случи. Ще участваме в изборите”, категоричен беше Мирчев.

„Жалбите са подадени по пощата. Пликовете са написани с един и същ почерк, а твърденията вътре са смешни”, каза от своя страна Антоанета Цонева, която е председател на предизборния щаб.

Партията е събрала 5 000 подписа, за да се регистрира в ЦИК и да се яви на изборите. На извънредно заседание снощи, Националният съвет е решил да се яви като коалиция на изборите на 26 март заедно със „Зелените”.

„Сега запоява събирането на още 3 000 подписа”, уточни Цонева.

От партийния офис съобщиха, че днес „Да, България“ излиза на улицата в опит да събере над 3000 подписа само за ден, тъй като крайният срок за регистрация в Централната избирателна комисия изтича в 17 часа утре.

 

 

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук