Не мога да бъда доволна, когато виждам сняг по улиците на София, заяви пред НТВ градоначалникът Йорданка Фандъкова. Там, където не е непочистено, ще има и санкции. Няма да бъде платено за почистването на „Цариградско шосе“, подчерта тя, макар да призна, че вината не била само на снегопочистващите фирми.

Проблемът с разпръскването на  смесите се дължал отчасти и на трафика, тъй като снегът започна да вали към 12:00 часа на обяд, каза Иво Христов, който отговаря за контрола по почистването в Столичната община (СО). Той добави, че сега не може да каже дали ще има глобени, защото трябвало да бъдат обработени протоколите за свършеното. Христов изрично посочи, че от сряда щяло да започне разчистването на малките, квартални улици. Тук обаче отново може да има проблем с лошо паркираните автомобили.

Според Фандъкова всички екипи работят с пълни сили вече пети-шести ден и все пак при зимна обстановка има проходимост. По думите ѝ е по-тежко положението в крайните квартали, където дори снеговалежът бил по-силен. Приоритетно се чистят подходи към болници, училища, детски градини. Относно тротоарите кметицата на София заяви, че тези, които са грижа на общината, ще бъдат почистени. Тя отрече да е издавала заповед снегът от тротоарите да се хвърля на улицата. Фандъкова помоли собствениците на магазини и жилища да чистят прилежащите тротоарни площи. Иво Христов от СО уточни, че са глобени 173 души за непочистени тротоари.

По повод на извънредната ваканция в столичните училища, Фандъкова коментира, че тя вероятно ще продължи и в четвъртък. Причината за това е, че училищните сгради още не са отоплени достатъчно, тъй като по време на зимната ваканция парното е било намалено или напълно изключено.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук