Кари Фишър, обичаната актриса позната от ролята й на принцеса Лея в „Междузвездни войни”, почина на 60 години.

Майка, актриса, писателка, сценарист, продуцент и космическа принцеса, изживя, както тя веднъж каза: „твърде вълнуващ живот”.Кари Фишър

Кари Фишър е първата от легендарното трио от „Междузвездни войни”, която умира, оставяйки след себе си забележително културно наследство, и заради емблематичната роля на принцесата войн, и заради бруталната й откровеност за борбата й с зависимостите.

„Междузвездни войни” може да показват пътя на героя, но образът на Фишър като принцеса Лея, бе далеч от типичната девойка в беда. Тя размахваше лазерни бластери, убит Джаба Хътянина и водеше вербални спаринги с Хан Соло. Вместо да стои и да чака да бъде спасена, нейната героиня бе една от силите, които придвижи историята напред.

Стоманеното й представяне в ролята на един от най-забележителните художествени образи на всички времена, вдъхнови милиони млади жени по целия свят.

Кари Фишър бе много повече от принцеса Лея. Участието й в „Междузвездни войни” бе просто работа. Фишър се показа като уникална и вдъхновяваща знаменитост. Вместо да се възползва от Холивуд, Фишър показа на хората нейните слабости. Тя страдаше от биполярно разстройство, самолекуваше се с кокаин и болкоуспокояващи, експериментира с LSD, но не се колебаеше да говори за това.

„Нямам чак такъв голям проблем с наркотиците, както с целомъдрието”, каза в интервю Фишър.Кари Фишър

Въпреки желанието си да се шегува с проблемите си, Фишър претърпя много провали докато лекуваше зависимостите си. Веднъж дори се събудила до тялото на свой приятел, който взел свръхдоза през нощта. След това Фишър бе убедена, че къщата й е обладана от духове и започна да взима още повече наркотици, за да притъпи страховете си.

Кари Фъшър е едва на 19 години, когато я избират да участва в „Междузвездни войни”. Вечната слава сигурно е ужасяваща. Може да се е превърнала в Холивудска знаменитост, но „Междузвездни войни” е огромно културно постижение, което дори и днес не е загубило своята мощ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук