Лидерски дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов няма да има. Това стана ясно от думите на бившия премиер. Пред БТВ Борисов се оправда, че не бил страхлив, както го нарече лидерът на БСП.

„Да започна да обяснявам колко спасителни операции съм провел, не съм позволил един пожарникар да влезе преди мен в пожара.”

По думите на председателя на ГЕРБ, двамата не били врагове, а опоненти.

„Аз врагове нямам, имам опоненти, битката е между БСП и ГЕРБ, между лявото и дясното, не зная защо е този зор да се превърне в лична битка. Аз винаги съм давал път на жените, ни има някакви граници”, каза бившият премиер.

На обвиненията на Нинова, че в ГЕРБ е пълно с активисти на БКП и за връзката на Борисов с Тодор Живков, той отговори: „С Тодор Живков се запознах, когато Корнелия Нинова беше активист на СДС, когато всички го изоставиха“.

Относно предстоящите избори, лидерът на ГЕРБ обяви, че партията е в добра кондиция и ще победи.

„26 март ще мине, но е важното на 27 какво ще предложим. Голямата цел е да се направи правителство. След първия ден на създаване на парламента той ще бъде подложен на огромен натиск. Има референдум – 2,5 млн. искат мажоритарни избори”, смята Бойко Борисов.

Той е категоричен, че коалиция между ГЕРБ и ДПС няма да има.

„ГЕРБ е партия, изцяло създадена от народа, ние не сме били в Харвард, ние сме издигнати от народа. За нас думата „власт” е мръсна дума”, каза още бившият премиер.

За оставката на правителството, Бойко Борисов повтори, че това е била моралната постъпка. Той изцяло пое вината за загубата на Цецка Цачева на президентските избори.

„Цецка Цачева е лично моя грешка. Не участвах в предизборната кампания спрях и министрите. Оставих Цачева и Цветан Цветанов сами да обикалят страната”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и сценария „Европа на две скорости” така:

„Европа на различни скорости означава, че има и задна скорост. Досега България винаги е била на първа скорост сред страните от ЕС с най-нисък външен дълг и най-нисък дефицит. С ново управление България може да даде назад”, предупреди Борисов.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук