„Любовта е единственото нещо, което не се съобразява със старостта. Може да те сполети винаги, без да й пука дали е уместна. Любовта е много нетактична.“ Това са може би най-запомнящите се думи в пиесата на Яна Борисова – „Хората от Оз”. Изрича ги главната героиня – голямата актриса Цветана Манева, която се въплъщава в ролята на Ана, романистката, която не е показвала своя творба в продължение на 10 години.

Твърди се, че авторката на драматургичния текст е получила вдъхновението си именно от Манева, докато я наблюдавала в едно софийско кафене. Яна Борисова се вдъхновила от нестихващата женственост на актрисата и от нейната ненатрапчива мъдрост.

Преди няколко седмици, грандамата на сцената навърши 73 години. Пред медиите тя сподели, че „един от най-големите подаръци, които е получила”, е турне в Германия и по този начин ще изпълни една от дългогодишните си мечти – да играе пред българи в чужбина.

На 19 февруари зрителите в „Хамбург” гледаха „Хората от Оз”, на 28 пиесата ще посети Мюнхен, а днес – Цветана Манева и невероятният актьорски състав ще излязат пред българската публика в Берлин.

Абсолютният хит от афиша на Театър 199 „Валентин Стойчев“ е дело на режисьора Галин Стоев. На сцената ще се появи Атанас Атанасов, в ролята на неплащалия 9 години наем суперстранен Труман, който постоянно се чуди защо съседът не поздравява.

В богатия млад мъж ще се превъплъти Вежен Велчовски, неговият още по-заможен приятел е Стефан Вълдобрев, а Радена Вълканова е Мия, в която последните двама са влюбени. Мия е помощник редактор в издателство и дава мило и драго, за да разбере дали Ана (Цветана Манева) крие в чекмеджето си съкровен ръкопис.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук