Засега се отлага излъчването на български еврокомисар. Това заяви служебният министър-председател Огнян Герджиков. По думите му, засега България няма да излъчи представител в Европейската комисия, но „в един следващ момент, може.”

По-рано, Соломон Паси предупреди, че колкото повече се бавим с избирането на новия еврокомисар, толкова по-зле.

„Нямаме стъпка в ЕК в момента и трябва да подготвяме българското председателство, което започва след 10 месеца и без очи и уши в ЕК много трудно се прави всичко това. Ако беше преди една година щях да кажа друго, но сега мога да кажа, че просто трябва да се бърза”, обясни Паси. Той за пореден път отрече съпругата му – Гергана, да има интерес към тази позиция.

Вчера, в интервю за Нова телевизия, премиерът Герджиков съобщи, че с президента Румен Радев ще обсъдят въпроса за българския еврокомисар.

„Тук всяко решение е грешно. Ако излъчим кандидат, ще кажат, че това е партийно решение. Дори и да успеем да намерим идеалната кандидатура, в коя партия в ЕП ще отиде? На служебното правителство не отива да назначава еврокомисар. На Европейската комисия не й пречи, че от началото на годината ние нямаме, но на България й пречи. Днес с президента ще обсъдим, дали да излъчим кандидатура”, каза още Огнян Герджиков.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук