Григор Димитров ще стартира участието си в Откритото първенство на Австралия с мач срещу местния тенисист Кристофър О’Конъл, отреди жребият.

Първата ни ракета досега не е играл с 22-годишния австралиец, който е 238-и в световната ранглиста и в кариерата си е заработил по-малко от 50 000 долара, съобщава БГНЕС.

Ако не се случи някаква голяма изненада, Гришо във втори кръг отново ще има сравнително лесен съперник – победителят от мача между корееца Хьон Чунг и аржентинеца Ренцо Оливо. Жребият не бе особено благосклонен към втората ракета в света Нова Джокович, който може да играе с Димитров в четвърти кръг, но преди това трябва да отстрани съперници като Фернандо Вердаско на старта, а в трети Кайл Едмънд или Пабло Кареньо Буста. Лидерът в световната ранглиста Анди Мъри играе с украинеца Иля Марченко в първи кръг.

За Григор Димитров това ще бъде седмо участие в Аустрелиън Оупън. Най-добрият си резултат той постигна през 2014 г., когато стигна до 1/4 финалите. В същия сезон 2014 хасковлията записа и най-доброто представяне в турнир от Големия шлем – 1/2 финал на Уимбълдън.

Основната схема на тазгодишното издание стартира на 16 януари, финалът ще се играе на 29 януари.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук