Бойко Борисов е страхлив по природа, защото за 15-годишната си политическа кариера не е участвал в нито един дебат. Това каза пред Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„С Бойко Борисов имахме различни условия за дебата. Той настояваше да е с експерти, а аз – да е лидерски. Ние смятаме, че експертите не могат да носят политическа отговорност. Лидерите носят отговорност. Той искаше да е с експерти. Борисов се отнесе лековато към този дебат, гледа на него като шоу или мач. Обясни ми, че ще стоим отстрани и ще ръкопляскаме”, коментира още социалистическият лидер.

Нинова припомни, че именно по темета Европа на две скорости е поискала лидерски дебат с Борисов, затова през ефира на медията го призова да изкаже позицията си за Европа на две скорости.

Според нея, лидерите в Европа гледат на България като на държава втора ръка.

„Защо ние не можем да изнасяме краставички в Русия, а „Мерцедес“ тези дни откри завод там. Санкциите означават да няма стокообмен. Защо едни народи трябва да спазват санкциите, други – не? Защо ние трябва да приемаме това спокойно и да мълчим, докато тези, които налагат санкциите, да ги нарушават. Трябва да кажем „Не“ на Европа на две скорости”, категорична бе Корнелия Нинова.

В понеделник се появи информация, че храни от една и съща марка, но в държави от Западна и Източна Европа са с различно качество. По този повод, лидерът на БСП обеща, че екип на партията ще направи изследване на храните.

Корнелия Нинова коментира и споразумението с Канада – СЕТА. Тя беше категорична, че то не трябва да бъде ратифицирано в българския парламент.

„Премахвайки текста за проверка на стоки, преди да бъдат пуснати на пазара, с това се създава възможност за вкарване на ГМО в страната“, обясни Нинова.

Относно служебното правителство, председателят на Столетницата смята, че е съставен от кадри на ГЕРБ. Тя обаче не разкритикува президента Румен Радев и допълни, че БСП му има доверие.

Корнелия Нинова за пореден път заяви, че лидерът на партията, която спечели предстоящите парламентарни избори, трябва да бъде кандидатът за министър-председател.

„БСП ще опита да направи правителство, дори и да не е първа политическа сила”, обясни тя и добави, че ще бъде направено вътрешно партийно допитване с кого да се коалират, но чак когато станат ясни партиите, прескочили 4-процентната бариера.

Това не изключва нито ДПС, нито патриотите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук