Неизправност на батерията е официалната причина за самозапалването на смартфоните Galaxy Note 7. Информацията бе съобщена от компанията „Самсунг”.

Именно проблемите с батерията на Galaxy Note 7 доведоха до спирането на производството на устройството, което трябваше да стане водещ продукт, но завърши с историческо търговско фиаско.

„Вътрешни и независими разследвания заключиха, че батериите са причина за инцидентите с Note 7″, написа южнокорейския гигант в изявление.

Най-големият производител на смартфони в света бе принуден през септември 2016 година да разпореди да се изтеглят 2,5 милиона устройства Note 7, след като голям брой от тях се запалиха или дори експлодираха.

След това – през октомври – първият южнокорейски конгломерат трябваше да се откаже напълно от производството на устройството, което трябваше да конкурира iPhone 7, когато се оказа, че дори някои от заменените Note 7 също се запалиха.

Този търговски провал струваше на „Самсунг” милиарди евро, между липсата на печалба и влиянието върху имиджа на марката, което е по-трудно да бъде установено.

„Ние поднасяме нашите искрени извинения за причиненото неудобство и грижите, причинени на нашите клиенти“, заяви пред репортери в Сеул Кох Донг-джин, ръководещ отдела за мобилни устройства на „Самсунг електроникс”.

Компанията уточнява, че е мобилизирана 700 учени и инженери за своето разследване. Те са тествали повече от 200 хиляди устройства и над 30 хиляди батерии.

„Взехме коригиращи мерки, за да сме сигурни, че това никога няма да се случи отново”, се казва в изявлението.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук