Бял британски актьор в ролята на поп иконата Майкъл Джексън разгневи семейството и феновете му. Повод за скандала стана дебютиралият в сряда трейлър на филма „Урбанистични митове”. Лентата разказва за пътуване, което певецът предприема с актьорите Марлон Брандо и Елизабет Тейлър през 2001 година, малко след атентатите срещу Световния търговски център в Ню Йорк.

В ролята на Майкъл Джексън влиза британският актьор Джоузеф Файнс. Именно изборът Файнс да изиграе легендарния изпълнител разгневи семейството и феновете му.

“Невероятно обидена съм и съм сигурна, че много други хора изпитват същото. Това нещо ме кара да повърна!”, написа с огорчение в Туитър дъщерята на покойния Джексън, Парис. Тя получи подкрепа от братовчед си и племенник на Майкъл, Тадж Джексън, който написа: “За съжаление ето с такива неща трябва да се справя моето семейство. Нямам думи за да опиша това откровено неуважение.”

Основният проблем е фактът, че Файнс е британец. Феновете на поп легендата създадоха петиция, с която да бойкотират филма. В нея вече са се подписали над 20 000 души, за които е неприемливо “бял британски актьор да е първият избор да изиграе един от най-иконичните чернокожи музиканти.”

Преди време Джоузеф Файнс защити участието си в проекта. Актьорът заяви, че “е очевидно, че Майкъл Джексън е имал проблем с пигментацията на кожата и вероятно е бил по-близо до неговия цвят, отколкото до своя собствен.”

https://youtu.be/le7214gXqB0

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук