Майкъл Джексън
на снимката: Майкъл Джексън

САЩ са известни най-вече със Статуята на свободата, Дисни, „Голямата ябълка” (Ню Йорк) и Лас Вегас. Това, разбира се, са само малка част от забележителности на Щатите. Америка е популярна и с множеството си теории на конспирациите. Ето някои от най-широко разпространените конспиративни теории:

№1 Зона 51

През юни 2019г. студент от Калифорния качи публикация във Фейсбук, в която насърчи хората да „щурмуват зона 51”, за да видят извънземните. Самият щурм трябваше да се състои на 22 септември, но както обикновено се случва в такива ситуации, само няколко човека се отзоваха. Въпреки това, сякаш конспирациите за зона 51 се изостриха още повече. Най-известните съществуващи включват присъствието на извънземни, техните кораби и прочее. Предполага се, че в зона 51 се правят аутопсии на извънземни създания. Някои обаче смятат, че теориите за извънземните са разпространени нарочно от американското правителство, за да прикрият друга секретна дейност, която се извършва в зона 51.

зона 51

№2 Ракетата на Хавай

В 8:07 часа на 13 януари 2018г. беше изпратено съобщение до всички жители на Хавай, че към острова лети балистична ракета. Съобщението беше излъчено по радиата, телевизиите и разпратено до телефоните на всички граждани, предизвиквайки сериозна паника. 38 минути по-късно съобщението беше опровергано от властите, които заявиха, че е станала грешка в системата за известяване. И макар мнозинството да беше облекчено от факта, че е допусната грешка, някои си развиха собствени теории. Най-популярната е, че някой е изпратил съобщенията нарочно. По това време конфликтът между САЩ и Северна Корея беше в разгара си, а заплахите с ядрени ракети – почти ежедневие. Конспиративната теория гласи, че хакери от Северна Корея са влезли в системата и нарочно са изпратили съобщението, за да всеят паника в Хавай.

№3 Убийството на Майкъл Джексън

Кралят на попа беше един от най-влиятелните мъже на 20-ти век. Неговите постижения включват 15 награди Грами, 26 Американски музикални награди и 13 песни, които покориха всички класации. Джексън умря през 2009г., като властите съобщиха, че причината за смъртта му е свръхдоза.

Няколко седмици преди трагичния инцидент обаче, Джексън пише 13 писма, в които твърди, че някой се опитва да го убие и че се страхува за живота си. Един от близките му приятели разкри по-късно в интервю тези подробности. Той решил да каже за писмата, за да покаже своята съпричастност към дъщерята на Джексън, която твърди, че баща й е убит.

Теорията на конспирациите твърди, че поради публична вражда между Майкъл Джексън и президента на „Sony” Томи Мотола, компанията решила да убие певеца. Sony отказали да дадат на Джексън лицензите върху пресните му и го съдили за провала на албума „Invincible”, защото Джексън отказал да участва в промоционалното турне в САЩ. Твърди се, че това дало основание на Sony да иска смъртта му.

№4 Стенли Мейър

Стенли Мейър е роден на 24 август 1940г. От малък той и близнакът му се обичали да строят някакви неща. Скоро Стенли патентовал няколко неща. До 1989г. много от неговите изобретения влезли в употреба. Той работил за НАСА по една от космическите им програми.

Още през 1975г., когато цените на петрола рязко се увеличили и поради липсата на доставки на петрол в САЩ, продажбите на новите автомобили драстично спаднали, Мейър започнал да работи по концепцията си за автомобил с водородни горивни клетки. Колата трябвало да работи с вода вместо с бензин. Автомобилът не изпускал вредни емисии в околната среда. В рамките на няколко месеца Мейър направил прототип на колата и тя работела перфектно.

Хората не можели да повярват, че има кола, която може да се задвижва с вода. За съжаление радостта не продължила дълго. Срещу Мейър били заведени съдебни дела, като адвокати твърдели, че колата била измама. Съдебната експертиза показала, че автомобилът използва обикновена електролиза. Накрая Мейър трябвало да върне всички пари на инвеститорите, които му гласували доверие.

През март 1998г. Стенли Мейър, брат му и двама белгийски инвеститори вечеряли в ресторант. Мейър отпил от сока си от червена боровинка, когато изведнъж се хванал за врата, станал и изтичал през вратата на ресторанта. Паднал на колене и започнал да повръща. Когато брат му изтичал след него, Мейър му казал: „Отровиха ме” и после умрял.

Разследването показало, че Стенли Мейър е починал от мозъчна аневризма. Хората обаче не вярват на това. Някои твърдят, че е убит от властите на собствената си страна, а други смятат, че белгийските инвеститори, с които вечерял, имат вина за смъртта му.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук