По време на 89-тите годишни филмови награди „Оскар“ българска следа пролича не само в номинираният за най-добър късометражен анимационен филм „Сляпата Вайша” на Теодор Ушев, но и в модата на червения килим в Долби тиътър в Лос Анжелис. Кайла Уебър – съпругата на холивудския актьор Винс Вон, бе избрала да се появи на церемонията и гала-вечерта, облечена в рокля на българската дизайнерка Антоанета Балабанова.

Модният експерт проф. Стойков коментира, че тоалетът е с много оригинални апликации, бродерии и е резултат на специална рисувална техника. Основният елемент е кръгът и композициите от него. Най-силно впечатление прави сложно структурираната материя, която е комбинация от различни платове. Навярно мнозина се питат, как Кайла Уебър се е свързала с Антоанета Балабанова? Историята е типична: съпругата на Винс Вон посещава бутика, където се предлагат уникални тоалети на Антоанета Балабанова издържани в ефектни комбинации на различни материи и техники в Скатсдел и си избира цели четири рокли от най-новата колекция на дизайнерката, една от които решава да облече за Оскарите.

А коя е всъщност е Антоанета Балабанова? Тя е български дизайнер, който работи и живее от 13 години в САЩ, щата Аризона. Заедно с нейната приятелка Галина Михалева притежават бутик с авторски дрехи. Има силни публични изяви и участия в много ревюта в САЩ. За нея са излезли множество публикации в американските лайфстайл списания. Докато работеше в България, Антоанета Балабанова имаше силни изяви на Форум Българска мода, за което бе и номинирана преди двадесетина години. В отговор на въпроса ми как се чувства след това световно признание, тя казва:

„Много съм развълнувана от този факт и съжалявам, че не живея в Лос Анжелис, където модата, киното и бизнесът вървят ръка за ръка и е много по-лесно човек да може да се реализира и успее!”

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук