Френските власти ще разследват производителя на коли „Рено“, заподозрян в измами по време на тестове за вредни газови емисии на дизелови двигатели, съобщиха от парижката прокуратурата.

След мащабния скандал с „Фолксваген“, независими френски експерти са установили опасно високи нива на вредни емисии от дизеловите двигатели на някои производители на автомобили, сред които и „Рено“.

Прокуратурата е наредила да започне разследване за „измама по ключови части (от превозното средство)“ и за качеството на извършените тестове.

Към 13 часа българско време акциите на „Рено“ се търгуват за 84,16 евро, което е спад с 2,4%.

Разследването идва, след като преди това друг световен производител на автомобили „Фиат Крайслер“ се оказа, че не отговаря на американските екологични стандарти. Компанията беше обвинена, че е поставяла скрит софтуер на дизеловите си камиони, който е премахвал излишните емисии.

В същото време вълната от скандала с „Фолксваген“ продължава да се усеща. В сряда американски власти съобщиха, че компанията ще се признае за виновна по три обвинения и ще плати общо 4,3 млрд. долара глоби. Властите в САЩ повдигнаха обвинения и на шестима ръководители на компанията, обвинявайки ги в това, че са отговорни за скриването на истината.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук