Кийт Флинт

На 4 март тази година светът научи, че вокалистът на култовата група The Prodigy Кийт Флинт е открит мъртъв едва на 49-годишна възраст.

Кийт Флинт

Ето 10 факта за музиканта, с които да си припомним за него.

  1. Кийт Флинт нямал щастливо детство

Кийт Флинт

Родителите на Флинт се разделят, когато той е още малък. Кийт е роден и отгледан в Източен Лондон, но в средата на 70-те семейството му се мести в Спрингфийлд, Есекс, където музикантът започва да учи в училището Босуелс.

2. Кийт Флинт страдал от дислексия

Кийт Флинт

Учителите му описвали Флинт като „будно момче с дислексия”. Състоянието му е било причината бъдещият вокалист да разваля дисциплината в час.

3. Изключен от училище

Кийт Флинт

Заради лошото си поведение Кийт Флинт е изключен от училище на 15-годишна възраст. След това започва да работи като майстор на покриви, за да си изкарва прехраната.

4. Началото на The Prodigy е поставено в нощен клуб

Кийт Флинт

Флинт се запознава с основателя на The Prodigy в нощен клуб, където изразява възхищението си от музика на Лиам Хаулет. След като Хаулет, който тогава е диджей, му дава свой микстейп. Кийт се връща при него с голям ентусиазъм и настоява диджеят да пуска негови парчета, а той, заедно с неговия приятел Лийрой Торнхил да танцуват на тях.

5. Първоначално Флинт е танцьорът в The Prodigy

Предложението на Флинт да бъде танцьорът на групата се приема и така остава до 1996 г., когато той се изявява и като вокалист в мегахита “Firestarter”. Следващият сингъл “Breathe”, който отново изстрелва групата на върха на класациите, също е в изпълнение на Флинт.

6. Запален мотоциклетист

Кийт Флинт

Кийт Флинт е запален мотоциклетист – през 2007 г. изминава 1500 мили от Англия до Южна Испания, за да участва в испанското мотоциклетно Гран При. Участва и в много клубни състезания. Флинт дори има собствен мотоциклетен отбор – Team Traction Control, който през 2015 година печели две състезания от сериите Isle of Man TT.

7. Има и собствена група

Кийт Флинт

Освен че е вокалист на The Prodigy, през годините Флинт има собствена група, която носи неговото име. Единственият й албум обаче е отменен преди издаването си.

8. Бил е женен

Флинт е имал брак с японската диджейка Маюми Кай.

9. Имал собствен бар

През 2014 г. Кийт Флинт купува и реновира бара The Leather Bottle, който управлява до 2017 г.

10. Любител на японската храна

Кийт Флинт

Кийт Флинт, както и останалите членове на The Prodigy са големи любители на японската храна.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук