Нинова БСП

Месец преди изборите проблеми за БСП. Около 100 социалисти от Варненско напускат  редиците на столетницата заради Нинова. Като конкретна причина са посочени „съществени разминавания с ръководството на партията“. Това се казва в разпространената до медиите позиция на социалистите.

„Социалистите искат да работят, а не да водят безсмислени вътрешнопартийни битки“, заявяват още напусналите.  Общинските съветници и кметовете, които са недоволни от настоящото управление ще довършат мандата си като независими.

Сред водещите мотиви за предприемането на крайната стъпка са  „неспазването на закона и Устав в партията, неправилна управленска, кадрова и изборна политика и наложен авторитаризъм“.

Заявления за прекратяване на членството са подали  редови социалисти от общините и от градските райони на Варна, цели основни партийни организации напускат в район „Младост“ и „Одесос“, а организацията в с. Синдел, общ. Аврен е преустановила членството си още през януари.

За БТА председателят на БСП – Варна Борислав Гуцанов посочи, че изнесената в писмото информация не е достоверна. Според него това е предизборна атака срещу партията. Варненската организация никога не е била по-единна, каза Гуцанов. И уточни, че много от хората, посочени в писмото, отдавна не работят в интерес на БСП.

Това е вторият сериозен скандал в структурите на столетницата от началото на годината. На 7 януари Корнелия Нинова и изключи лидера на БСП в Пловдив  Георги Гергов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!