На снимката: Георги Гергов

Националният съвет на БСП изключи Георги Гергов от партията, съобщиха от БСП. Събрани са необходимите подписи за приемане на решение за изключване на Георги Гергов от БСП.

По казуса Гергов се произнесоха всички висши контролни и колективни органи на партията – Общопартийната контролна комисия, работната група по случая, Изпълнителното бюро и Националният съвет на БСП.

Формално изключването на Георги Гергов от партията е заради противоуставно заседание от ноември на Областния съвет в Пловдив, чийто председател е именно бизнесменът. Известно е обаче, че Гергов от години е в трудни отношения с лидера на БСП Корнелия Нинова, въпреки че я подкрепи при спечелването на първия й мандат като партиен ръководител през 2016 г.

Зад Гергов обаче застават доста от пловдивските социалисти и някои от тях се събраха в централата на партията в Пловдив, за да изразят подкрепата си. Членове на градския съвет на БСП пък имат намерение да отидат до централата на партията на „Позитано“ в София и да заявят позицията си против изключването му.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!