Великобритания има повече милиардери от когато и да било, въпреки опасенията от Брекзит, показва традиционният списък на най-богатите хора, публикуван всяка година от вестник „Сънди таймс“.

На базата на проведеното проучване, вестникът заключава, че най-богатите запазват спокойствие и продължават да трупат пари.

Най-богатите 1 000 души и семейства притежават богатство от 658 милиарда паунда, което е с 14% повече от предишната година.

Братята Сри и Гупи Хиндуджа са най-богатите хора във Великобритания – тяхното богатство се равнява на 16,2 млрд. паунда. Те се занимават с инвестиции в промишлеността и добив на нефт и газ, влагат пари в сектори като здравеопазване, жилищно строителство, банково дело и медии.

В списъка има общо 134 милиардери.

Втори е украинецът Лев Блаватник, чиято империя включва „Уорнър Мюзик Груп” (Warner Music Group).

На трето място са миналогодишните първенци братята Дейвид и Саймън Рубен.

Сред по-интересните нови лица в списъка на най-богатите, макар и да изостават значително след милиардерите, са поп-звездата Адел – най-богатата жена музикант в британската история – с 125 милиона паунда, и футболистът Златан Ибрахимович със 110 милиона след преминаването му в „Манчестър Юнайтед“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!