Венцислав Стефанов - президент на Славия

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкри, че има 14 заразени с коронавирус при „белите“, като поради тази причина е невъзможно мачът с „Ботев“ /Пд/ да се проведе. По програма срещата трябваше да се играе утре от 16:30 часа на стадиона в столичния квартал „Овча купел“.

Стефанов обясни пред „Дарик радио“, че 11 футболисти от отбора са болни от COVID-19 и ще трябва да бъдат поставени под карантина за 14 дни. Останалите трима заразени пък са двама треньори и администратора.

„Последните 3 дни се правиха тестове и всеки ден излизаха по 4-5 човека. Общо 14 човека са заразени – 11 футболисти, двама треньори и администратора. Ако днес се направят тестове ще излязат още един-двама. Явно всички трябва да изкараме този вирус, за да живеем по-спокойно. Никой не се е оплакал, чувстват се добре. Имат температура, но не са на легло. Невъзможно е да има мач с „Ботев“ /Пд/. Има наредба, че който е болен, трябва да изкара 14-дневна карантина, а близките му 10 дни. Ако властите преценят, че може да се състои конгресът на БФС, ще се състои.“

По думите на Стефанов това трябва да се направи „час по-скоро, защото трябва да започнем почистване на къщичката, ако искаме да има футбол в България“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!