15 души пострадаха при антиправителствен протест в Албания, съобщи РИА Новости. Полицията обяви, че са арестувани повече от 50 души по време на демонстрацията срещу кабинета на премиера Еди Рама в Тирана. По-голямата част от задържаните са членове на опозиционната Демократическа партия.

Албания, протест

Общо срещу 84 души са повдигнати обвинения, като сред тях са няколко депутати и членове на ръководството на Демократичната партия, съобщава Albanian Daily News. Те ще отговарят за нападение на служители при изпълнение на служебните им задължения, разрушение на собственост и притежание на запалителни вещества.

Албания, протест

Масовият протест срещу политиката на управляващата Социалистическа партия, който трябваше да продължи до полунощ вчера, прерасна в безредици и сбпъсъци с полицията. Демонстрантите замеряха служителите на реда с коктейли „Молотов“ и камъни. В отговор полицията използва сълзотворен газ и водни струи. Протестиращите са запалили бутилки със запалителна течност на входа на сградата на парламента.

Албания, протест

Лидерът на Демократическата партия обвини за насилието премиера Еди Рама като заяви, че той е започнал война срещу собствения си народ. Люлзим Баша каза още, че правителството е „криминална хунта“. Лидерът на опозицията обеща да продължи борбата срещу управляващите, докато те не бъдат свалени от власт.

Албания, протест

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!