Пътуването по новите участъци от автомагстралата от Ниш до границата с България ще струва на водачите на леки коли 190 динара /едно евро е равно на 119 динара/, съобщава вестник „Вечерне новости“.

 

Сръбското правителство се съгласи с предложението на компанията „Пътищата на Сърбия“ за тол таксите. Плащането трябва да започне през януари догодина. Автобусите ще плащат по 560 динара, а камионите – 1120 динара. Източното разклонение на Коридор номер 10, от Ниш до границата с България, е дълго 86,9 километгра. Останаха още да се извършат работи в Сичевачката клисура и строителите са ангажирани с изграждането на отсечката от тунела Банцарево до Цървена река, както и на отсечката от Станичене до Пирот.

Всички шофьори, които идват от посока Ниш, от догодина ще плащат само на рампата при Димитровград. Тя ще бъде поставена на няколко километра преди граничния пункт с България Градина. В средата на септември за движение бяха пуснати 7,35 км от отсечката Станичене – Пирот Изток, отсечката Пирот-Димитровград с дължина 14,4 км и околовръстния път на Димитровград с дължина 8,3 км, припомня вестникът. Освен това тол таксите в Сърбия от 7 януари поскъпват с 10 процента, съобщава още „Вечерне новости“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук