Полицията е арестувала заподозрян за убийството на 15-годишния Георги Игнатов, извършено в Борисовата градина през 2015 година. Това е 19-годишният студент по право Йоан Матев, който към момента на деянието е бил ученик, съобщиха от прокуратурата. Повдигнато му е обвинение и е задържан за 72 часа, но ще бъде поискано постоянното му задържане от съда.

Градският прокурор на София Емилия Руснова съобщи, че са разпитани над 400 лица. Сериозен тласък на разследването дало това, че вчера разследващият екип е успял да разпита свидетел, който не само потвърдил версията на разследващите, но и посочил къде се намира оръжието. Снощи в късните часове, служители на СДВР са установили, че на посоченото място има нож. Той е иззет и изпратен за ДНК експертиза.

Припомняме, че Георги Игнатов беше намерен убит с нож на 2 юни 2015 година на пейка в Борисовата градина. Камери в района заснеха как от мястото се опитва да избяга младо момче. Дълго време полицията се опитваше да намери извършителя. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка.

Деветокласникът Георги Игнатов от Националната търговско-банкова гимназия бе намерен мъртъв на 2 юни 2015г. на пейка край конната база в столичната Борисова градина. Тялото му беше открито в 12 часа по обяд от негови приятели. Причината за смъртта е една прободна рана с нож в областта на сърцето.

При сблъсъка с нападателите си Георги Игнатов е бил прав до металната ограда, точно на ъгъла до алеята, която води към стадион „Васил Левски“. След удара Георги е извадил мобилния си телефон. Обадил се на приятелката си Лора, с която имали среща в Борисовата градина и казал, че е ранен. Момчето вече е започнало да губи кръв. Направило е няколко крачки, за да стигне до двете пейки, които са една срещу друга и са преместени там от алеята. Легнал е на пейката, която била обърната към бул. „Драган Цанков“, за да чака медицинска помощ. В тази поза е намерен трупът от Лора и приятелят му Константин, които останали на мястото, за да чакат линейката.

В същото време нападателят и помагачът му са се оттеглили от местопрестъплението по алеята между конната база и бившия стадион „Юнак“, където разследващите хвърлиха най-много усилия, за да търсят хладното оръжие, с което е убит.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!