Софийски градски съд постанови 20 години затвор за Викторио Александров, който уби приятелката си и едногодишното им дете през 2018-та година. По-рано прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна, но съдът постанови по-лека присъда.

Вчера Александров се призна за виновен за убийството на приятелката си Дарина Министерска и дъщеря им Никол в столичния квартал „Надежда“ през 2018 г. Той заяви, че съжалява за случилото се.

Направените експертизи са доказали, че няма данни убийствата да са извършени под афект или вследствие на упойващи вещества.

20-годишната присъда бе постановена единодушно от петчленен състав на СГС, съставен от двама съдии и мнозинство от трима съдебни заседатели, представляващи гражданското общество. Съдебният състав определи първоначален строг режим на изтърпяване на присъдата.

При пледоариите прокурор от Софийска градска прокуратура поиска да бъде наложено най-тежкото наказание за убийство – доживотен затвор без право на замяна. От държавното обвинение казаха, че продължат да настояват за най-тежкото наказание и ще внесат протест срещу присъдата в Софийския апелативен съд.

Викторио Александров трябва да плати и по 200 000 лева на родителите на Дарина Ваня и Георги Министерски.

„20 години за два живота, от което едното е едногодишното му дете, как можеше да го приемеш това? В какъв смисъл да го приема и кога ще го приема, кажете ми”, каза лелята на Дарина, след като чу присъдата.

Бисерка, която е близка на Министерски, каза, че семейството на Дарина е търсело справедливост.

„Не само за Дарина, а за всички жени, които си отиват ей така, защото някой е решил, че може да го направи”, каза тя през сълзи.

Прокуратурата вече протестира присъдата. До окончателното приключване на съдебния процес Викторио Александров остава в ареста.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!