полиция

Френски прокурор поиска 20 г. затвор за жена, обвинена в убийството на пет от децата си, веднага след тяхното раждане. Това престъпление стана известно повече от десет години, след като бяха открити тленните останки на жертвите.

55-годишната Силви Хорнинг, беше задържана през ноември 2017 г.по подозрение, че е убила пет деца между 1990 и 2005 г. Смята се, че Хорнинг, която е майка на три пораснали деца, е криела забременяванията си дори от своя съпруг, раждала е тайно и след това е удушавала новородените в нейната къща във Вителсхайм в Източна Франция.

Нищо не беше известно до 2003 г., когато бяха открити телата на четири бебета в торби за боклук в близката гора. Първоначалното разследване беше приключено през 2009 г., след като не успяха да бъдат намерени доказателства за извършителя.

То беше отворено отново през 2016 г., за да се възползва от напредъка в изследванията на ДНК, а година по-късно изследователите направиха първата връзка между Хорнинг и смъртта на бебета напълно случайно, след като нейната ДНК беше взета в отделен случай след спречкване със съседите.

Това показа, че тя е майка на децата, чиито трупове са открити, а Хорнинг си призна, че е удушила пет деца, след като ги е родила в банята. След това петото бебе е намерено във фризер в дома ѝ.Нейният партньор, който почина през 2018 г., е казал, че бил в пълно неведение за случилото се. Майката на Хорнинг все още е жива, но не е свидетелствала по делото поради здравословни причини.

Нейните три пораснали деца – син и две дъщери, които са се отказали от майка си – присъстваха в съда.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!