Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще спори с аржентинеца Диего Шварцман в първия кръг на турнира от Големия шлем Уимбълдън. Това стана ясно след тегленият днес жребий.

19510493_10155561120908958_922918094499755610_n

Диего Шварцман заема 37-та позиция в световната ранглиста. Аржентинецът не е от най-приятните съперници на Димитров. Водещият ни тенисист загуби от този съперник на финала на турнира в Истанбул през 2016 г., като в третия сет не спечели дори гейм.

Евентуален съперник на осминафинал е Роджър Федерер. Джон Иснър е първият поставен играч срещу когото може да се изправи Григор.

При успех над Шварцман българинът очаква победителя от сблъсъка между Маркос Багдатис и Джеймс Уорд.

В тази половина на схемата на Уимбълдън са още Новак Джокович и Милош Раонич. Сърбинът започва срещу Мартин Клижан и в третия кръг може да срещне Хуан Мартин дел Потро.

Тенис специалистите вече направиха изчисления за хипотетичните четвъртфинали: Анди Мъри – Стан Вавринка, Рафаел Надал – Марин Чилич, Роджър Федерер – Милош Раонич и Новак Джокович – Доминик Тийм.

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова ще се изправи срещу Сара Ерани в първия кръг на Уимбълдън. Турнирът от Големия шлем ще се проведе между 3-ти и 16-ти юли.

photo_verybig_129726

Пловдивчанката след това евентуално ще срещне победителката от мача Тимеа Бабош – Каролине Вожняцки. Това няма да направи лесна задачата на българката да се върне в топ 100 на световната ранглиста.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук