Премиерът на Великобритания Тереза Мей е укрила доклад за ислямския тероризъм. Твърдението е на сайтът „Политикс Хоум” (PoliticsHome). Медията твърди, че целта била да се запазят дипломатическите отношения със Саудитска Арабия.

Бившият премиер на Обединеното кралство Дейвид Камерън поръчал доклад през 2016г., който обаче не бил публикуван, а задържан от министър-председателя за 6 месеца.

Докладът проучва произхода и размера на финансирането на британски екстремистки групи. От Министерството на вътрешните работи твърдят, че публикуването му зависи само от премира.

Камерън е поръчал доклада, за да си осигури подкрепата на либералдемократите за разширяване на британските въздушни удари по цели в Сирия, твърди медията.

Бившият лидер на либералдемократите Тим Фарън обаче заяви, че укриването на доклада е отчаян опит на Даунинг стрийт да поддържа добри отношения със Саудитска Арабия. Той допълни, че според него този доклад е много критичен към Саудитска Арабия, която финансира екстремистките групировки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук