самолет, летище билети
Снимката е илюстративна.

На път е да рухне голяма заблуда, свързана със самолетните билети.

Според годишното проучване на компанията за самолетни билети CheapAir.com, резервирането на билет поне три седмици преди заминаването и не повече от два и половина месеца предварително е перфектният момент, в който офертите са най-добри.

Тази година най-бюджетни са били резервациите около 3 седмици преди датата на заминаване. Прозорецът за „улавяне“ на перфектната сделка е най-късно до два и половина месеца преди датата за заминаване“, се казва в доклада, цитиран от TravelandLeisure.

Проучването е направено на база анализ на 917 млн. самолетни билета в Съединените щати. От данните става ясно още, че пътниците, които чакат последния момент – по-малко от седмица преди заминаването си, заплащат с 59% повече.

От друга страна, пътниците, които резервират самолетните си билети твърде рано, като например 280 дни преди полет, може да плащат по-високи цени, почти толкова, колкото ако резервират билета в последния момент, установява докладът.

Докладът разбива мита за това, че има дни от седмицата, в които резервирането на самолетни билети е най-изгодно.

Данните ясно показват, че средната ниска цена варира с по-малко от 1 долар, без значение в кой ден от седмицата купувате самолетен билет“, се подчертава в доклада.

CheapAir.com обаче установява, че „денят от седмицата, в който сте избрали да пътувате, може да донесе разлика в цента“ и определя, че най-евтиният ден от седмицата за пътуване е сряда, информира econimic.bg.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук