алкохол

След положителна проба за алкохол полицаи отнеха книжката на пешеходец.

Пишман пиячът е от италианския град Комо, а премеждията му със силите на реда се случили на 30 ноември миналата година. 40-годишният Фабрицио Корона напуска на няколко питиета местен ресторант със свои приятел и забелязва, че униформените поставят разписка за наложена глоба за неправилно паркиране на предното стъкло на автомобила му.

Историята търпи неочакван обрат, когато двамата приятели били принудени да дадат алкохолна проба. Дрегерът отчел наличието на алкохол в кръвта на Фабрицио над допустимото и така полицаите взели невероятното решение да му отнемат шофьорската книжка, въпреки че не е управлявал кола и не е видян да слиза от автомобила преди това.

Фабрицио Корона бил посъветван от адвоката си да обжалва наказанието и съдът бил готов да му върне шофьорската книжка, но последвал нов обрат. Когато отишъл в префектурата на града, за да получи свидетелството си за управление, служителите възразили, като обяснили, че първо трябва да премине през клинични тестове, които да докажат, че той е способен водач на автомобил, пише Telegraph.bg.

В крайна сметка делото приключва с щастлива развръзка и съдът нарежда шофьорската книжа на мъжа да бъде върната.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук