смолян линейката катастрофа
Снимката е илюстративна

Тече разследване за смъртта на 23-годишна жена и бебето й. Трагедията се разиграва, след като Диана Иванова от Луковит ражда момиченце на 26 януари в болницата в Бяла Слатина. Майката и детето са изписани в добро състояние.

Дне по-късно обаче новороденото отказва да се храни и го откарват в спешния център в Червен бряг. На следващия ден момиченцето се влошава. Семейството отива в спешния център в Луковит, където чакат оборудвана линейка от Ловеч. Бебето обаче така и не стига до ловешката болница. Умира в реаномобила, съобщава Би Ти Ви.

Аутопсията показва бронхиолит.

Бабата разказва, че след като се прибрали вкъщи, дъщеря й, майка на бебето, се почувствала зле. В спешния център в Луковит й поставили инжекция. След няколко дни родилката се връща отново в болницата в Бяла Слатина. Там започват спешна реанимация, успяват да я стабилизират и я насочват към Плевен.

Първоначалната уговорка по телефона за настаняване в частна клиника отпада заради липса на родилно отделение там. Придружаващият лекар опитва директен прием в АГ клиниката в Университетската болница в Плевен. Жената е приета там, но по каналния ред – през спешното приемно отделение. Така се загубва време. През нощта е оперирана, но на сутринта умира.

Агенция „Медицински надзор“ започва проверка на случая.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук