Доналд Тръмп
на снимката: американският президент Доналд Тръмп

Има някои малко известни факти за президента на САЩ, които може би никога не сте чували.

Фен на кеча

Един от най-странните моменти от кариерата на Доналд Тръмп е страстта му по кеча. Той отдавна е приятел с Винс Макмахън, колега милиардер и главен изпълнителен директор на WWE, а казиното му в Атлантик Сити беше домакин на Wrestlemania през 1998 година.

Има фобия от микроби

Американският президент се страхува много от микроби. В интервю от 1993 г. той казва, че мие ръцете си „колкото е възможно повече пъти на ден“ и обича да пие през сламка, тъй като се страхува, че чашите могат да бъдат замърсени.

„Харесва ми. Харесвам чистотата. Чистотата е хубаво нещо”, казва тогава Тръмп. Той признава, че гермофобията му може да бъде психологически проблем, но казва, че никога не е търсил професионален съвет за поведението си. Всеизвестно е, че Тръмп избягва личните контакти и почти никога не се ръкува.

Храни се бързо и нездравословно

Според последни данни Доналд Тръмп тежи малко над 110 килограма, което според медицинските лица е наднормено тегло. Лекарят на Белия дом отбелязва, че президентът така или иначе е в добро здраве.

Критиците обвиняват за това прословутата нездравословна диета на Тръмп, която включва главно месо, пържоли и фаст фууд, съчетана с обилни количества диетична сода.

Тръмп не винаги се е хранил по този начин. В книгата си от 2004 г. „Мисли като милиардер“ той рекламира т. нар. диета „Мар-А-Лаго“, която рекламира като ефикасна за сваляне на килограми. Тя включва здравословни пресни и минимално обработени храни като задушени зеленчуци.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!