адв. Ирен Савова

Задържаният за палежа на къщата на известната адвокатка Ирен Савова в Ихтиман е от столицата, оповестиха на брифинг разследващите.

„За по-малко от една седмица са събрани доказателства за авторството и механизма на извършване на деянието, поради което с постановление от днес е предявено обвинение на 34-годишен мъж от София за извършения палеж на имота на адвокат Савова“, съобщи Наталия Николова, окръжен прокурор и административен ръководител на Окръжна прокуратура-София.

Припомняме, че около 03:20 ч. на 15.01.2020 г., бил получен сигнал за възникнал пожар върху покривна конструкция на недвижим имот – частна къща на ул. „Станоя Балабанов“ в гр. Ихтиман. Екипи на пожарната служба и полицейското управление в града са пристигнали незабавно на място и огънят бил потушен.

Адвокат Ирен Савова се изяви като защитник в много емблематични дела, сред които и това за корупция срещу бившия кмет на софийския квартал „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, процесът за царските имоти, делото за тефтерчето на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов и др.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!