Лазар Влайков, общинския съветник
на снимката: Общинският съветник от Септември Лазар Влайков

Окръжният съд в Пазарджик определи 4 години затвор за бившия председател на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков.

Той е обвинен в това, че не е упражнил контрол върху пистолета си, с който 6-годишно дете смъртоносно простреля собственик на заведение. Инцидентът стана в края на август миналата година по време, когато Лазар Влайков и приятели са празнували рожден ден.

Влайков е присъствал на рождения ден със законно притежавания си пистолет „Глок“. По време на празника компанията е стреляла с газови пистолети. В разгара на празненството Влайков е извадил и бойния си пистолет, който незнайно как е попаднал в ръцете на шестгодишното момче. Експертизи доказаха, че смъртоносният изстрел е произведен именно от детето.

Заради това, че не е опазил оръжието си, през месец май тази година Районният съд в Пазарджик определи 3 години и 4 месеца ефективна присъда за Влайков, като съдебният процес бе по съкратената процедура.

Преди две седмици Влайков обжалва присъдата с искане за намаляване. От своя страна Прокуратурата поиска максимално увеличаване. Окръжният съд уважи иска на обвинението. Присъдата е окончателна. В момента Лазар Влайков е независим общински съветник в Септември, след като ГЕРБ сне доверието си от него.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!