Първото участие на българката Боряна Калейн на Олимпийските игри завърши с пето място в големия финал на индивидуалното състезание по художествена гимнастика. В същото време ансамбълът ни продължава напред.

20-годишната девойка влезе във финала с 8-ия най-добър резултат. Грацията ни събра сбор от 100.625 точки от четирите си съчетания на обръч, топка, бухалки и лента.

На първо място се нареди представителката на Израел Линой Ашрам със сбор от 107.800.  Среброто взе рускинята Дина Аверина със 107.650, а сестра ѝ Арина се нареди 4-та (102.100). Бронзовият медал заслужи Алина Харнаско от Беларус със 102.700.

Катрин Тасева прекрати спортната си кариера

Другата българка в индивидуланото представяне по художествена гимнастика – Катрин Тасева остана 14-а и отпадна от игрите вчера. Този неуспех накара гимнастичката да прекрати спортната си кариера. Това обяви самата тя пред БНТ.

„Всъщност това беше последното ми състезание, най-вероятно щом съм била десета е било и последният ми тренировъчен ден, най-вероятно повече няма да играя“, каза Тасева.

Все пак българската грация заяви, че е постигнала много. 23-годишната самоковка каза още, че е доволна от кариерата си.

Ансамбълът ни продължава напред

Междувременно днес ансамбълът ни по художествена гимнастика се класира с най-добър резултат в квалификацията за многобоя на Олимпийските игри в Токио.

Прекрасните момичета – Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова, събраха 91.800 точки от двете си съчетания. Ансамбълът на Русия завърши с 89.050, а след тях се класира Италия с 87.150.

В утрешния ден (08. 08. 2021 г.) ще се състезават Израел, Китай, Украйна, Япония и Беларус. Надпреварата започва в 11.00 ч. местно време (5.00 ч. българско), като резултатите от квалификациите не се зачитат.

Както знаете България участва с 42-ма състезатели на Олимпийските игри в Токио, които започнаха на 23-ти юли и ще приключат съвсем скоро. Две бойни българки вече грабнаха златото. Това са каратистката Ивет Горанова и Стойка Кръстева в категория до 51 кг бокс.

Надяваме се българският химн да прозвучи поне още веднъж.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!