Повече от 600 000 души във „Фейсбук“ изразиха желание да участват в щурма на американската военна база „Зона 51“ в Невада, като целта на участниците в събитието е да видят скритите вътре извънземни, съобщи РИА „Новости“.

Военната база „Зона 51“ в щата Невада отдавна се свързва с теории на конспирацията за извънземни форми на живот. В филма от 1996 година „Денят на независимостта“, базата се явява като лаборатория за провеждане на експерименти с извънземни, но сегашната й цел е секретна и забулена в мистерия. Американските власти признаха за съществуването на базата едва през 2013 година, а и досега тя остава добре защитен обект.

„Всички ще се срещнем в туристическия център „Alien Center Зона 51″ и ще координираме нашия щурм,“ пишат организаторите.

В момента повече от 600 хиляди души са заявили, че ще вземат участие в събитието, други 592 хиляди са проявили интерес към него. Щурмът е насрочен за 20 септември.

Организаторите предлагат на участниците да стартират „като Наруто, за да изпреварят куршумите“, следвайки уникалния стил на главния герой на японското аниме „Наруто“, който тича с главата напред

Миналия месец „Politico“ съобщи, че американските сенатори са провели закрити заседания по въпроса за неидентифицираните летящи обекти. Представители на Военноморските сили са информирали сенаторите за срещите на американски пилоти с неидентифицирани обекти в небето. Говорител на сенатор Марк Уорнър, вицепрезидент на Комисията по разузнаване, потвърди пред телевизията, че Конгресът приема този въпрос сериозно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!