Сексът през лятото има много стимули. Когато температурите се качат и дрехите изпопадат, цялата тази кожа, която се вижда може да бъде твърде възбуждаща. Не е учудващо, че хората го правят най-често през юли в сравнение с другите месеци, според проучване на компанията-продавач на секс аксесоари „Лавхъни“. Проучване в Австралия също така показа, че през лятото хората имат и повече партньори.

Мачкането на чаршафи, когато отвън е адска жега, има и своите трудности. Последното нещо, което бихте искали, когато сет потни като мокър парцал, е да се търкате в също така лепнещото тяло на партньора /макар че някои нямат нищо против/. Според сексоложката Ванеса Марин от Лос Анджелис „понякога е твърде топло за секс“. Тя казва, че ако човек се поти, без да прави нищо, интензивните движения може да му дойдат твърде много.

Само че да се стои „на сухо“ чак до есента не си е работа и затова предлагаме някои базирани на експертни мнения съвети как да подпалим кревата, докато навън е като в Ада.

1/ Правете го „кучешката“

Едва ли бихте искали върху себе се течащо от пот тяло, независимо колко е привлекателно. Така че зарежете мисионерската поза и страничната и се ориентирайте към нещо с по-малък телесен контакт – например кучешката поза, като мъжът, коленичейки, държи ханша на партньорката си, препоръча Марин. Тя предложи и изнасяне на екшъна от кревата към някоя не толкова топла повърхност, като например кухненската маса. Палаво, а?;

2/ Използвайте само ръцете си

Ако ситуацията е неудобна за класически секс, може да се използва взаимно стимулиране чрез мастурбация. партньорите може да се редуват, за да може единия да се отпусне, докато другият „работи“. Това може да се окаже новият Ви любим начин да свършите, съветва Марин дамите;

3/ Вземете си стая специално

Ако нямате възможност да „излезете някъде“на почивка  през лятото, може да си вземете специално хотелска стая. Това може да Ви създаде приятното впечатление за ваканция и дава възможност да си „поиграете на игрички“. Сигурно ще има и климатик;

4/ Намерете проветрива веранда или тераса

Веранда, тераса, стълбището на задната врата /ако имате такава/- всичко това ще свърши работа. Смисълът е да уловите летния бриз, като мъжът стои зад партньорката си, наклонил тялото й напред над парапета, за който тя може да се държи. Само че се уверете, че има какво да ви скрива от чужди погледи отвън, или просто го правете през нощта, когато комшиите не надничат;

5/ Участвайте предварително в еротична игра във водата

със сигурност това е сцената с фантастичен секс от повечето филми. Само че съвокуплението в басейн или друг воден масив е твърде прехвалено и потенциално опасно, казва Марин, особено за дамите. Водата може да свали естествения лубрикант и да направи проникването грубо и дори болезнено. Отделна е опасността от бактерии в басейна или езерото, които може да Ви докарат инфекции.

Все пак, понеже водата е „секси“ може да си проведете еротична игричка в басейна или под душа. Даже и пускането на градинската пръскачка може да спомогне за разпалването на желание, докато охлаждате телата си, нагорещявайки игривата страна от характера си… което лесно свършва в спалнята.

6/ „Нагорещете“ нещата с ледени кубчета

Ако леглото е запотяващо, внесете охладител. Игличките с ледени кубчета може да са голяма забава. Много е еротично да оставяте водни следи по горещите си тела, което предизвиква у партньорите сладостно очакване на това, което следва. Когато изстудите кожата на партньора си, сгорещете я пак, като отворите и пуснете топъл въздух в стаята. Редуването топло-студено кара човек да тръпне.

Възможни са варианти със сладолед.

7/ Ако ползвате „играчки“, нека да са от неръждаема стомана /препоръката е специално за дамите/

Вибраторите и секс-играчките обикновено са от силикон или пластмаса. напоследък обаче много са от неръждаема стомана и хладното усещане на този материал ще е перфектно за горещата нощ. Марин дава идеята дори „играчките“ да се подготвят предварително, като се оставят в хладилника /бихме препоръчали дори да ги държите в хладилника непрекъснато, но никога не е ясно кога ще Ви дойдат гости, които може да поискат нещо от хладилника/.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук