бъчва

Французинът Жан-Жак Саван, на 71 години, е решил да посети Карибите. Но, като  истински авантюрист, вместо със самолет или круизен кораб, той е решил да направи своето пътешествие в бъчва, съобщава Би Би Си.

бъчва

Той ще започне пътуването си от испанския остров Йеро (част от Канарския архипелаг). Продължителността на пътуването се очаква да бъде около три месеца.

бъчва 

Бъчвата, с която който Жан-Жак ще пори вълните на Атлантическия океан, съвсем не е обикновена. Честно казано, бъчва може да се нарече само поради сходството на формата. В противен случай, това е модерна запечатана капсула, оборудвана с всичко необходимо за живота, включително и интернет връзка.

бъчва

Основният риск се крие във факта, че Жан-Жак напълно ще се довери на навигацията на теченията и ветрове. Според неговите изчисления, за три месеца той трябва да преодолее маршрута от 4500 км.

бъчва

 Жан-Жак се надява, че ще се придържа към островите Мартиника или Гваделупа. В този случай той – гражданин на Франция – се сблъсква с много по-малко трудности с документите, за да върне бъчвата-кораба в родината си.

 

В миналото Жан-Жак Савант е бил военен десантчик, след което става пилот и след това работи като горски в природен парк.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!