протест

За 74-и ден недоволните от политиката на правителството се събраха на площад „Независимост“ с искане за оставки на премиера и главния прокурор и провеждане на честни избори.

Народното недоволство отново преминава под мотото „Нас не ни е страх“. Протестиращите се подготвят са обявеното за 22 септември „Трето народно въстание“.

Членът на „Отровното трио“ адвокат Николай Хаджигенов обяви, че протестът утре ще се пренесе на място, което досега не е посещавано от протестиращите и ги призова да се подготвят с  яйца и домати.

В началото на тазвечершния протест отново бяха прожектирани снимки от Дом 5 в резиденция „Бояна“, където според Отровното трио живее главният прокурор Иван Гешев. Те твърдят, че там е извършен голям ремонт преди нанасянето на Гешев, като снимките показваха подобренията.

По-рано до фонтана пред президентството се появи и нов палатков лагер, който обаче не пречи на движението. Така в района вече имадва лагера, като другият е на майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“.

Протестът протича мирно, без напрежение. В района отново има засилено полицейско присъствие.

Протестиращите  към 21:30 ч. тръгнаха на шествие от пл. „Независимост“ и отново блокираха Орлов мост.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!