арест турция
Снимката е илюстративна.

80-годишен руски журналист задържа в Лондон крадеца, който се опита да задигне чантата му. Както самият Вячеслав каза пред РИА „Новости“ (с молба да не се казва фамилията му), той ходи с тази чанта от дълго време, носи в нея телефони, които съдържат „цял живот“: номера, имейл адреси и т. н.

„Този път изотзад изтича здравеняк, бутна се в мен, хвана чантичката. В ръцете си държах само дръжката. Действаше професионално. Издърпа я и хукна. Завъртях се и го настигнах с два скока. Тъй като беше тежък и голям, не бяха необходими много усилия да го поваля, скачайки върху него“, каза мъжът.

Поради разликата в теглото разбойникът успява да избяга, междувременно насинявайки окото на Вячеслав. Журналистът обаче отново настигнал нападателя и го задържал с помощта на двама млади хора, които вървели срещу тях.

Това се случило в близост до кафене и полицията се появила бързо. 80-годишният руснак казва, че му се сторило, че крадецът бил изненадан, че някой го подгонил.

„Не знам дали е мигрант или не, прилича на човек от Близкия или Средния Изток. Те са свикнали всички благоразумно да се отдръпват и просто да се обаждат в полицията.“

В резултат на инцидента Вячеслав получил контузия на китката на едната си ръка и синина под окото. Съдбата на нападателя ще се реши от полицията.

 

Как пиян обирджия бе заловен от рускиня и предаден на полицията, може да прочетете и видите ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук